VIRYA YOGA

”Øst er øst og vest er vest og aldri møtes de to”, sa forfatter Rudyard Kipling en gang i tiden, men han hadde feil. De møttes i Viryayoga.

 

Viryayoga forener det beste fra to verdener. De kunnskapsbaserte, systematiske vestlige perspektivene sammen med de holistiske og åndelige østlige.

 

I Viryayoga er vi interessert i hvordan kroppen fungerer, hvordan ledd og muskler bøyes, strekkes og jobber. Vi er også overbevist om at det indre er minst like viktig, og hvordan yogaens urgamle lærdom kan gjøre oss i nåtiden gladere, roligere og mer harmoniske. Vi bryr oss både om ligamenter og de store livsspørsmålene.

 

Viryayogaen ble grunnlagt av Josephine Selander sammen med naprapat Malin Flink. Viryayogaen er nøye sammensatt med 10 moduler som skal være med i hver yogaklasse og i riktig rekkefølge. Dette for å være sikker på at kroppen er forberedt for øvelsene som kommer. I timen vil det både være et biomekanisk fokus og et filosofisk tema slik at du vil få god innsikt i hvordan du skal jobbe som helsefremmende som mulig, samt at du vil få innsikt i yogahistorie, pust, meditasjon, mindfulness med mer.

 

De 10 modulene:

1. Oppvarming

2.  Solhilsener

3.  Stående posisjoner

4.  Balanse

5.  Armbalanser og magestyrkende asanaer

6.  Hofteåpnere

7.  Bakoverbøyninger

8.  Framoverbøyninger

9.  Avsluttende posisjoner

10. Avspenning

Det finnes flere ulike varianter innen Viryasystemet, blant annet; Virya Yoga nivå 1, 2 og 3, Virya Aware, Virya Grace, Yogaterapi, Virya Vinyasa Flow, Virya Puls, Gravidyoga, PT-yoga, Restorative Yoga m.m. Hos oss ved Jessheim yoga og fysio vil det kunne variere hvilke Viryakurs vi har.

 

Ordet Virya betyr kraft, energi og entusiasme på sanskrit. Viryayoga både gir og er akkurat det. Viryayoga har fokus på å jobbe så skånsomt og helsegivende som mulig slik at du kan gjøre yoga for alltid.